Meny
Meny

Samspel med andra hållbara måltidskoncept

Diet for a Green Planet är en hälsosam kost, helt i linje med Livsmedelsverkets kostråd. Konceptet går också ut på att producera mat på ett för planeten hållbart sätt. Det kan tillämpas över hela jorden och resulterar då i olika mat på tallriken beroende på plats och säsong.

Samma utgångspunkt som Diet for a Green Planet – hälsosam kost som är hållbart producerad – har EAT-Lancetkommissionens rapport ”Food, Planet, Health”, sammanställd av 37 framstående forskare från hela världen. Denna prestigefyllda rapport presenterades i januari 2019 och bekräftar kriterierna för Diet for a Green Planet.

Ett annat uppmärksammat koncept är Världsnaturfondens (WWF) ”One Planet Plate” som lanserades 2018. Det är en guide och en märkning av måltider. Även One Planet Plate överensstämmer med Diet for a Green Planet och förespråkar hållbara måltider som gynnar klimatet, den biologiska mångfalden och hälsan.

Helena Nordlund

Projektledare, MatLust
Tel: 08-523 071 23
E-post

Uppdaterad: 18 oktober 2019
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

De 5 kriterierna

God och hälsosam mat För att bli populär och få genomslag måste maten vara vällagad och välkomponerad. Den ska också […]

Forskning som stödjer Diet for a Green Planet

Under hösten 2019 har Projekt MatLust påbörjat en uppdatering av Diet for a Green Planet. En del av det arbetet […]

Övriga rapporter

Kostkonceptet Diet for a Green Planet har vetenskaplig grund och konceptets kriterier är baserade på forskning och nationella riktlinjer för […]

Diet for a Green Planet är ett koncept från Södertälje kommun via projekt MatLust
searchbarscross