Meny
Meny

In the BERAS Implementation project (Building Ecological Regenerative Agriculture and Societies), which was in fact an implementation based on the results in BERAS 2003-2006, 24 partners in 9 countries and 35 associated members from 11 countries participated.

The point of departure for the project is three concepts that can contribute to reducing eutrophication and the climate impact in general as well as promoting biodiversity:

  • Ecological Regenerative Agriculture
  • Sustainable Food Societies
  • Diet for a Green Planet (named "Diet for a Clean Baltic" at the time)

Södertörn University was Lead Partner. This project also included Södertälje municipality's Diet Unit, which began its work with implementing the Diet for a Clean Baltic concept (now Diet for a Green Planet) in public meals.

The project produced several concepts, policies and recommendations advocating a conversion to Ecological Regenerative Agriculture (ERA).

Find material from BERAS Implementation in the BERAS Library.

Sara Jervfors

Kostchef i Södertälje och Gnesta kommun samt projektchef, MatLust
Tel: 08-523 064 66
E-post

Hans von Essen

Senior Advisor, BERAS International Foundation & Huvudlärare, Diet for a Green Planet förändringsledare
Tel: 0735627738
E-post

Uppdaterad: 29 januari 2021
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Historik

Diet for a Green Planet är ett forskningsbaserat koncept som utvecklades redan i början av 2000-talet. Konceptet Diet for a […]

Diet for a Green Planet Flagship 2019–2020

Södertälje kommun har tilldelats 500 000 kr av Svenska Institutet för att etablera nätverk för spridning av kommunens måltidskoncept Diet […]

Diet for a Green Planet – för förändringsledare i storkök

Bli en förändringsledare för hållbar mat! Maten är en av de viktigaste faktorna i vårt samhälle i arbetet med miljö, […]

Diet for a Green Planet är ett koncept från Södertälje kommun via projekt MatLust
searchbarscross