Texten Diet for a Green Planet i gröna versaler

Södertälje Sustainable Food Society 2011–2013

Projektet Södertälje Sustainable Food Society (även ”Jorden, Havet, Maten och Klimatet”) arbetade med att sammanföra och etablera ett stort antal aktörer inom livsmedelsbranschen.

Aktörerna bestod av lantbrukare, förädlare, distributörer, restauranger, offentliga kök, turisminitiativ, organisationer och andra som tror att en satsning på hållbar produktion och utveckling av lokala samarbeten genom hela livsmedelskedjan kan rädda både Östersjön från övergödning och minska klimatpåverkan.

Projektet arbetade även med den pedagogiska visningsträdgården ”Dina 2000 kvadratmeter”, öppna gårdsvisningar och andra utåtriktade aktiviteter.

Projektet finansierades av Leader Södertälje Landsbygd.

Daniel Dworetsky

Projektledare, MatLust Living Lab & Kommunikation, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 048 05
E-post

Uppdaterad: 21 april 2021
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

()BERAS Implementation 2010–2013

I BERAS Implementation som i praktiken var en implementering av resultaten i BERAS 2003-2006 deltog 24 partners i 9 länder […]

Södertälje Närodlat 2011–2014

Södertälje Närodlat var en kartläggning av Södertälje kommuns livsmedelsproduktion och ett projekt under perioden 2011-2014 som drevs av kostenheten i […]

Diet for a Green Planet – URBACT Pilot Transfer Project 2014–2015

Detta s.k. ”pilot transfer project” syftade till att Södertälje (s.k. giving city) överförde kostkonceptet Diet for a Green Planet till […]

Diet for a Green Planet är ett koncept från Södertälje kommun via MatLust Utvecklingsnod
searchbarscrosschevron-up