Maten är en av de viktigaste faktorna i vårt samhälle i arbetet med miljö, klimat och hälsa. Kommuner, offentliga måltider och alla som arbetar i matsystemet står i centrum för denna utveckling och har fått en möjlighet att ta ett unikt ledarskap i frågan.
Att leda förändring mot hållbar mat kräver en helhetssyn eftersom mat ofta väcker känslor, matsystemet är komplext och förändringstakten är hög inom området.
Utbildningen Diet for a Green Planet på Stensunds folkhögskola är utformad och anpassad till yrkesverksamma med ansvarsfullt jobb där deltagaren får grundliga kunskaper om hållbara matsystem och även arbeta med sina ledarkvalitéer. Grundkursen är helt digital. Träffar på plats och studieresa kommer att erbjudas till självkostnadspris.
2 maj: Kursstart.
11-12 maj: Introduktion och grunderna för mat och miljö.
14-15 september: Studieresa.
16-17 november: Introduktion till förändringsledning.
11-12 april, 2024: Examenspresentationer.
Hans von Essen, agronom och senior rådgivare, BERAS International (huvudlärare)
Fredrik Birath, process- och förändringsledare, BERAS International
Sara Seing, kostchef Södertälje kommun & verksamhetschef MatLust Utvecklingsnod
Yrkesverksamma i storkök i offentlig eller privat regi. Kursen är relevant för olika yrkesroller; praktiska, beslutsfattande och administrativa. Även relevant för andra roller, t.ex. politiskt aktiva som vill öka kunskaperna om hur det går att åstadkomma en hållbar mat- och livsmedelsförsörjning.
BERAS International i samarbete med Stensunds Folkhögskola.
Kursen är studiemedelsberättigad för 50% på gymnasienivå. Kursavgift inklusive serviceavgift på 3000 kr för organisation eller 2000 kr för privatperson tas ut i samband med antagningen. Avgiften återbetalas ej vid avhopp. Vissa studiebesök och fysiska träffar som kommer att erbjudas till självkostnadspris är rekommenderade, men inte obligatoriska.
Görs via www.stensund.se. Välj Diet for a Green Planet under ”Utbildningar”. Klicka här för direktlänk.
Diet for a Green Planet är ett forskningsbaserat koncept som utvecklades redan i början av 2000-talet. Konceptet Diet for a […]