Diet for a Green Planet – för förändringsledare i storkök

Bli en förändringsledare för hållbar mat!

Maten är en av de viktigaste faktorna i vårt samhälle i arbetet med miljö, klimat och hälsa. Kommuner, offentliga måltider och alla som arbetar i matsystemet står i centrum för denna utveckling och har fått en möjlighet att ta ett unikt ledarskap i frågan.

Att leda förändring mot hållbar mat kräver en helhetssyn eftersom mat ofta väcker känslor, matsystemet är komplext och förändringstakten är hög inom området.

Utbildningen Diet for a Green Planet på Stensunds folkhögskola är utformad och anpassad till yrkesverksamma med ansvarsfullt jobb där deltagaren får grundliga kunskaper om hållbara matsystem och även arbeta med sina ledarkvalitéer. Grundkursen är helt digital. Träffar på plats och studieresa kommer att erbjudas till självkostnadspris.

Viktiga datum under utbildningen:

12-13 maj: Introduktion och grunderna för mat och miljö.

18-19 november: Introduktion till förändringsledning.

13-14 april, 2022: Examenspresentationer.

  • Utbildningen är webbaserad. Vi arbetar i Google Classroom, Zoom och Mural med uppgifter som är nära kopplade till ditt arbete.
  • Examensarbetet är en plan för förändringen du vill åstadkomma i din organisation.
  • Kursen är studiemedelsberättigad för 50% studier.

Kursledare

Huvudlärare: Hans von Essen, agronom/seniorrådgivare, BERAS International.

Också medverkande som lärare: Fredrik Birath, process- och förändringsledare, BERAS International samt Sara Jervfors, kostchef, Södertälje kommun & Gnesta kommun, projektchef MatLust.

Målgrupper

Yrkesverksamma i storkök i offentlig eller privat regi. Kursen är relevant för olika yrkesroller; praktiska, beslutsfattande och administrativa. Även relevant för andra roller, t.ex. politiskt aktiva som vill öka kunskaperna om hur det går att åstadkomma en hållbar mat- och livsmedelsförsörjning.

Av vem?

BERAS International i samarbete med Stensunds Folkhögskola.

Kostnader

Kursen är studiemedelsberättigad för 50% studier. Kursavgift 2 500 kr. Självkostnadspris för studiebesöken.

Anmälan

Görs via www.stensund.se. Välj Diet for a Green Planet under ”Utbildningar”. Klicka här för direktlänk.

Hans von Essen

Senior rådgivare, matsystem. VD BERAS International Foundation. Huvudlärare, Diet for a Green Planet förändringsledare, Stensund Folkhögskola. Huvudlärare, Diet for a Green Planet, Managing Transformations in the Food System, Yrkeshögskolan Novia.
Tel: 0735627738
E-post

Maria Micha

Forskningsrelaterade samarbeten, MatLust
Tel: 08-523 064 40
E-post

Uppdaterad: 1 april 2022
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

BERAS Library

The BERAS projects produced four main products that have been translated into different languages: Guidelines for Ecological Recycling Agriculture – […]

Frågor & svar

Vetenskaplig grund

Kostkonceptet Diet for a Green Planet har vetenskaplig grund och konceptets kriterier är baserade på forskning och nationella riktlinjer för […]

Diet for a Green Planet är ett koncept från Södertälje kommun via projekt MatLust
searchbarscrosschevron-up