Texten Diet for a Green Planet i gröna versaler

Diet for a Green Planet – för förändringsledare i storkök

Bli en förändringsledare för hållbar mat!

Maten är en av de viktigaste faktorna i vårt samhälle i arbetet med miljö, klimat och hälsa. Kommuner, offentliga måltider och alla som arbetar i matsystemet står i centrum för denna utveckling och har fått en möjlighet att ta ett unikt ledarskap i frågan.

Att leda förändring mot hållbar mat kräver en helhetssyn eftersom mat ofta väcker känslor, matsystemet är komplext och förändringstakten är hög inom området.

Utbildningen Diet for a Green Planet på Stensunds folkhögskola är utformad och anpassad till yrkesverksamma med ansvarsfullt jobb där deltagaren får grundliga kunskaper om hållbara matsystem och även arbeta med sina ledarkvalitéer. Grundkursen är helt digital. Träffar på plats och studieresa kommer att erbjudas till självkostnadspris.

Viktiga datum under utbildningen:

2 maj: Kursstart.    

11-12 maj: Introduktion och grunderna för mat och miljö.

14-15 september: Studieresa.

16-17 november: Introduktion till förändringsledning.

11-12 april, 2024: Examenspresentationer.

  • Utbildningen är webbaserad. Vi arbetar i Google Classroom, Zoom och Mural med uppgifter som är nära kopplade till ditt arbete.
  • Examensarbetet är en plan för förändringen du vill åstadkomma i din organisation.
  • Kursen är studiemedelsberättigad för 50% studier.

Kursledare

Hans von Essen, agronom och senior rådgivare, BERAS International (huvudlärare)
Fredrik Birath, process- och förändringsledare, BERAS International

Gästlärare

Sara Seing, kostchef Södertälje kommun & verksamhetschef MatLust Utvecklingsnod

Målgrupper

Yrkesverksamma i storkök i offentlig eller privat regi. Kursen är relevant för olika yrkesroller; praktiska, beslutsfattande och administrativa. Även relevant för andra roller, t.ex. politiskt aktiva som vill öka kunskaperna om hur det går att åstadkomma en hållbar mat- och livsmedelsförsörjning.

Av vem?

BERAS International i samarbete med Stensunds Folkhögskola.

Kostnader

Kursen är studiemedelsberättigad för 50% på gymnasienivå. Kursavgift inklusive serviceavgift på 3000 kr för organisation eller 2000 kr för privatperson tas ut i samband med antagningen. Avgiften återbetalas ej vid avhopp. Vissa studiebesök och fysiska träffar som kommer att erbjudas till självkostnadspris är rekommenderade, men inte obligatoriska.

Anmälan

Görs via www.stensund.se. Välj Diet for a Green Planet under ”Utbildningar”. Klicka här för direktlänk.

Hans von Essen

Senior rådgivare, matsystem. VD BERAS International Foundation.
Tel: 0735627738
E-post

Maria Micha

Projektledare, Mission Matmiljö, Lokal mat för lokala marknader m.fl. Forskningsrelaterade samarbeten, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 064 40
E-post

Uppdaterad: 23 mars 2023
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Historik

Diet for a Green Planet är ett forskningsbaserat koncept som utvecklades redan i början av 2000-talet. Konceptet Diet for a […]

För vem?

Diet for a Green Planet är ett sätt att tänka som utgår från ett helhetsperspektiv, mer än ett facit på […]

Övriga rapporter

Här kan du läsa om forskningen bakom Diet for a Green Planet. ...och här kan du läsa om annan relaterad […]

Diet for a Green Planet är ett koncept från Södertälje kommun via MatLust Utvecklingsnod
searchbarscrosschevron-up