Texten Diet for a Green Planet i gröna versaler

Diet for a Green Planet in Practice

It is a carrying principle in Diet for a Green Planet that food habits should strive to align to local and particular conditions. It is thanks to this flexibility that the concept has shown useful in as different conditions as Sweden, Catalonia, Belarus and Dominican Republic. 

For example in Sweden it is encouraged to eat more root crops like beetroot and swedes, but also meat from egg producing hens, since these otherwise have have been wasted for lack of market.

English - Download here

Swedish - download here

Russian - download here

Sara Seing

Kostchef i Södertälje samt verksamhetschef, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 064 66
E-post

Helena Nordlund

Senior rådgivare, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 071 23
E-post

Hans von Essen

Senior rådgivare inom frågor som rör matsystem & VD, BERAS International Foundation.
Tel: 0735627738
E-post

Uppdaterad: 4 februari 2021
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Södertälje Sustainable Food Society 2011–2013

Projektet Södertälje Sustainable Food Society (även ”Jorden, Havet, Maten och Klimatet”) arbetade med att sammanföra och etablera ett stort antal […]

Hållbart ur flera aspekter

Diet for a Green Planet tar hänsyn till hållbarhet inom flera områden. Klimat Mat kostar energi att producera och orsakar […]

Education materials

Here you can find different education materials Liisis farm / Liisi Talu "Liisi Talu" - Estonian (Anne Luik, 2010) "Liisi's […]

Diet for a Green Planet är ett koncept från Södertälje kommun via MatLust Utvecklingsnod
searchbarscrosschevron-up