Texten Diet for a Green Planet i gröna versaler

Diet for a Green Planet in Practice

It is a carrying principle in Diet for a Green Planet that food habits should strive to align to local and particular conditions. It is thanks to this flexibility that the concept has shown useful in as different conditions as Sweden, Catalonia, Belarus and Dominican Republic. 

For example in Sweden it is encouraged to eat more root crops like beetroot and swedes, but also meat from egg producing hens, since these otherwise have have been wasted for lack of market.

English - Download here

Swedish - download here

Russian - download here

Sara Seing

Kostchef i Södertälje samt verksamhetschef, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 064 66
E-post

Helena Nordlund

Senior rådgivare, MatLust Utvecklingsnod
Tel: 08-523 071 23
E-post

Hans von Essen

Senior rådgivare inom frågor som rör matsystem & VD, BERAS International Foundation.
Tel: 0735627738
E-post

Uppdaterad: 4 februari 2021
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Relaterad forskning

Under hösten 2019 har Projekt MatLust påbörjat en uppdatering av Diet for a Green Planet. En del av det arbetet […]

Education materials

Here you can find different education materials Liisis farm / Liisi Talu "Liisi Talu" - Estonian (Anne Luik, 2010) "Liisi's […]

Hållbara recept

Här kan du ta del av massor av recept som bygger på Diet for a Green Planet-konceptet. Recepten är utvecklade […]

Diet for a Green Planet är ett koncept från Södertälje kommun via MatLust Utvecklingsnod
searchbarscrosschevron-up