Diet for a Green Planet in Practice

It is a carrying principle in Diet for a Green Planet that food habits should strive to align to local and particular conditions. It is thanks to this flexibility that the concept has shown useful in as different conditions as Sweden, Catalonia, Belarus and Dominican Republic. 

For example in Sweden it is encouraged to eat more root crops like beetroot and swedes, but also meat from egg producing hens, since these otherwise have have been wasted for lack of market.

English - Download here

Swedish - download here

Russian - download here

Sara Jervfors

Kostchef i Södertälje och Gnesta kommun samt projektchef, MatLust
Tel: 08-523 064 66
E-post

Helena Nordlund

Projektledare, MatLust
Tel: 08-523 071 23
E-post

Hans von Essen

Senior rådgivare, matsystem. VD BERAS International Foundation. Huvudlärare, Diet for a Green Planet förändringsledare, Stensund Folkhögskola. Huvudlärare, Diet for a Green Planet, Managing Transformations in the Food System, Yrkeshögskolan Novia.
Tel: 0735627738
E-post

Uppdaterad: 4 februari 2021
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Other materials

Here you can find other materials that are connected with materials produced in the BERAS projects.

Utbildningsfilmer

I fyra olika filmer går vi igenom konceptet i korthet, implementeringsprocessen och det praktiska arbetet i Södertälje kommun samt grundförutsättningarna […]

Ekologiskt kretsloppsjordbruk

Kretsloppsjordbruk är en regenerativ odlingsmetod som minimerar negativ miljöpåverkan på Östersjön och andra vatten. Samtidigt har odlingen en positiv klimatpåverkan […]

Diet for a Green Planet är ett koncept från Södertälje kommun via projekt MatLust
searchbarscrosschevron-up