Diet for a Green Planet in Practice

It is a carrying principle in Diet for a Green Planet that food habits should strive to align to local and particular conditions. It is thanks to this flexibility that the concept has shown useful in as different conditions as Sweden, Catalonia, Belarus and Dominican Republic. 

For example in Sweden it is encouraged to eat more root crops like beetroot and swedes, but also meat from egg producing hens, since these otherwise have have been wasted for lack of market.

English - Download here

Swedish - download here

Russian - download here

Sara Jervfors

Kostchef i Södertälje och Gnesta kommun samt projektchef, MatLust
Tel: 08-523 064 66
E-post

Helena Nordlund

Projektledare, MatLust
Tel: 08-523 071 23
E-post

Hans von Essen

Senior rådgivare, matsystem. VD BERAS International Foundation. Huvudlärare, Diet for a Green Planet förändringsledare, Stensund Folkhögskola. Huvudlärare, Diet for a Green Planet, Managing Transformations in the Food System, Yrkeshögskolan Novia.
Tel: 0735627738
E-post

Uppdaterad: 4 februari 2021
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Diet for a Green Planet – URBACT Pilot Transfer Project 2014–2015

Detta s.k. ”pilot transfer project” syftade till att Södertälje (s.k. giving city) överförde kostkonceptet Diet for a Green Planet till […]

Säsongspyramider

Året om – baskosten Till året-om-pyramiden hör det som kan produceras året om eller som går att lagra. I toppen […]

Diet for a Green Planet in Practice

It is a carrying principle in Diet for a Green Planet that food habits should strive to align to local […]

Diet for a Green Planet är ett koncept från Södertälje kommun via projekt MatLust
searchbarscrosschevron-up