Texten Diet for a Green Planet i gröna versaler

För ökad hållbarhet inom offentliga måltider

Tillsammans med Beras International genomför MatLust Utvecklingsnod ett arbete för att stärka kompetensen kring hållbarhet inom offentliga måltider. Du hittar utvalt material från det arbetet på den här sidan.


MER LOKAL OCH HÅLLBAR MAT I KÖKEN – EN WEBBINARIESERIE

Under våren 2025 genomförde MatLust Utvecklingsnod tillsammans med BERAS International en webbinarieserie riktad mot kökspersonal och beställare med målet att vi ska bli bättre på att få in hållbar och lokal mat i de offentliga köken.

Webbinarieserien bestod av tre tillfällen. Nedan ser du tema för respektive tillfälle samt länkar till presentationer och inspelningar.

250424, TRÄFF 1: Varför är det viktigt med lokal mat för ett hållbart matsystem?

>> Länk till presentation (pdf)

Här kan du ta del av webbinariet från 250424 som fokuserade på måltidskonceptet Diet for a Green Planet.

250515, TRÄFF 2: Hur kan köken öka mängden inköp av råvaror enligt Diet for a Green Planet?

>> Länk till presentation (pdf)

250527, TRÄFF 3: Kommunikation & ökat samarbete för högre andel råvaror enligt Diet for a Green Planet

>> Länk till presentation (pdf)


Ett samarbete mellan MatLust Utvecklingsnod och BERAS International

Uppdaterad: 3 juni 2025
Dela: 
Facebook Twitter Linkedin

Läs också

Ekologiskt kretsloppsjordbruk

Kretsloppsjordbruk är en regenerativ odlingsmetod som minimerar negativ miljöpåverkan på Östersjön och andra vatten. Samtidigt har odlingen en positiv klimatpåverkan […]

Tips från kocken

Här är några snabba tips från kockarna i Södertälje kommuns skolrestauranger: Servera salladsbuffén så "ren" som möjligt och servera dressing […]

BERAS 2003-2006

The Baltic Sea suffers from eutrophication, which is largely due to emissions of plant nutrients from specialized agriculture. The basis […]

Diet for a Green Planet är ett koncept från Södertälje kommun via MatLust Utvecklingsnod
searchbarscrosschevron-up