Här är några snabba tips från kockarna i Södertälje kommuns skolrestauranger: Servera salladsbuffén så "ren" som möjligt och servera dressing […]
Här kan du ta del av massor av recept som bygger på Diet for a Green Planet-konceptet. Recepten är utvecklade av kockar och måltidsutvecklare inom kostenheten i Södertälje kommun och vi har sorterat dem utifrån säsong.
Klicka på länkarna nedan och lycka till i köket!
>> Chili på svensk baljväxtfärs
>> Havrerisbiffar med svenska gröna ärtor
>> Rödbetssallad med salladsost och solrosfrön
>> Vintersallad med gula ärtor
>> Vintertabbouli med helt korn
>> Korngrynssallad med spenat och soltorkade tomater
>> Quinoabiffar med färsk basilika och salladsost
>> Tempehnuggets med ärtonnaise
>> Blomkål- och broccoligratäng med rökt hönskött
>> Fyllda och gratinerade paprikor med havreris
>> Grönsallad med rättika och örtdressing
>> Sommartabbouleh med helt korn
>> Yoghurtsås med ruccula och färskriven parmesan
>> Bondomelett med potatis och svamp
>> Hållbar köttfärssås med linser
Kostchef i Södertälje samt verksamhetschef, MatLust Utvecklingsnod Tel: 08-523 064 66 E-post
Här är några snabba tips från kockarna i Södertälje kommuns skolrestauranger: Servera salladsbuffén så "ren" som möjligt och servera dressing […]
Tässä on inspiraatiota paikallisten vaihtoehtojen löytämiseksi tuontituotteille: Tuontituote: Riisi Vaihtoehto: Täysjyvävilja, kuten ruokavehnä, kokonainen ohra, kuoreton kaura ja spelttijyvät. Käyttö: […]
Ympäri vuoden - perusruokavalio Ympärivuotinen pyramidi sisältää elintarvikkeita, joita voidaan tuottaa ympäri vuoden tai joita voidaan varastoida. Ylhäällä ovat elintarvikkeet, […]